A képre kattintva érhető el a teljes kép.

Kaszás Csaba Richárd káplán bemutatkozása a körmendi híveknek

Tisztelt Körmendi Plébániai Hívek!

Kaszás Csaba Richárdnak hívnak, van egy öcsém és húgom. Zalaegerszegen nőttem fel. 4. osztályos korom óta ministrálok. Nagyon sok pozitív élmény köt a ministráláshoz. Ennek ellenére bérmálás után úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy folytatnom kellene, azonban Isten megmutatta, hogy szüksége van rám, mivel közelebb húzott magához egy ifjúsági csoport által. Ott nagyon jól éreztem magam. Minden pénteken este mentünk a helyi plébániára beszélgetni. Nagyon sok mindent megtanultam és megéreztem, hogy Isten szeret!

16 éves koromban elhatároztam, hogy papi hivatást választom. Érettségi után egyből jelentkeztem szemináriumba. Életem egyik legfontosabb döntését hoztam meg sok gondolkodás és imádság után. A főiskolán eltöltött 6 év alatt nagyon sok nehézség és küzdelem erősített meg, hogy jó döntést hoztam. Természetesen sok akadályba ütköztem, de ezekből mindig megtaláltam a kivezető utat és ebből tudtam erőt meríteni. Tanulmányaim alatt sok tudásra tettem szert, de tudom hogy még sokat kell fejlődnöm, hogy jó pap legyek. 2017. 06. 17-én sor került pappá szentelésemre Dr. Pápai Lajos püspök úr által. Papi szolgálataimat Lentiben, Jánosházán, majd Szentgotthárdon töltöttem. Mindenhol nagyon jól éreztem magam és megtapasztaltam, hogy az Isten mennyire szeret.

2020.08.01-től Dr. Székely János püspök úr Körmendi plébániára helyezett. Kérem a kedves híveket, hogy, imádkozanak értem.