Plébániai esték: Család Covid


2022. május 27-én folytatódott a Plébániai Esték sorozat. A mai estén a meghívott vendégek Tóth Zoltán és felesége Viktória voltak. Kiss László esperes plébános kérdéseire válaszolva nagyon tanulságos történeteket hallottunk tőlük. A Tóth családnak 5 vér szerinti gyermeke van és 2 gyermeket örökbe fogadtak. Gyermekeik születéséről és neveléséről beszéltek, osztották meg tapasztalataikat.

A szülők már gyermekkoruktól vallásos nevelést kaptak és ők is ezt adták tovább. Milyen volt az élet hét gyerekekkel? – kérdezte plébános úr. Hangos és vidám! – felelték. A testvérek is nevelték egymást. Végig mesélték a gyermekeik névadását, élettörténetüket.

Sajnos a Covid az ő családjukat sem kímélte. Az édesanya elkapta a betegséget, kórházba került az intenzív osztályon ápolták. Nagyon sokan imádkoztak érte, hogy meggyógyuljon és hazatérhessen otthonába. A csoda megtörtént! Az intenzíven az egyik ápoló is azt mondta, hogy csoda történt. Covid utáni gyógyulásáért hálaadó szentmisét mutatott be dr. Veres András püspök atya, megköszönve a Jó Istennek a gyógyulás kegyelmét.

Köszönjük a szülőknek, hogy eljöttek tanúságot tettek Isten és egymás iránti hitükről, szeretetükről. Isten áldása kísérje útjukat!

Forrás: Plébániánk Facebook-oldala

(A képekre kattintva teljes méretben nyílnak meg.)