Plébánia esték: Dr. Németh Norbert római beszámolója

2022. április 22-én a Plébániai Esték vendége dr. Németh Norbert atya a római Pápai Magyar Intézet rektora, a Magyar Püspöki Konferencia római ágense, Magyarország Olaszországi és Szentszéki Nagykövetségének egyházi referense volt.

Az est elején Norbert atya beszélt a csütörtöki miniszterelnöki látogatásról a Vatikánban, ami jól sikerült, közös állásponttal zárult, az ésszerű segítés előtérbe helyezésével. A Szentatya különleges ajándékot adott, egy Szent Mártont ábrázoló plakettet, ami különösen a mi egyházmegyénknek kedves. "Ti, Magyarország népe, most ti vagytok a Szent Márton."

Továbbiakban beszélt arról, hogy milyen feladatai vannak egy ágensnek (izgága kisbojtárnak), mi az Alamizsna hivatal, milyen az egyház szívében élni és dolgozni, milyen a Vatikán belülről, milyen az olasz életmód.

A Rómába zarándkló Hívek figyelmébe ajánljuk, hogy dr. Németh Norbert atya Olaszországi Magyar Főlelkész, a Szent Péter Bazilika misézőjeként minden kedden reggel 8 órakor magyar nyelvű szentmisét mutat be a Szent Péter Bazilika Magyar kápolnájában, amely VI. Pál pápa sírja mellett van.

Köszönjük, hogy Norbert atya vállalta a fáradságot, eljött hozzánk és betekintést nyújtott az élete, hivatása mindennapjaiba. Isten fizesse meg a munkáját!

Forrás: Plébániánk Facebook-oldala

(A képekre kattintva teljes méretben nyílnak meg.)