Óra Krisztián atya előadása
római tanulmányairól és élményeiről

A Plébániai Esték sorozatunk idei első őszi alkalmán, 2020. szeptember 25-én, pénteken Óra Krisztián atya előadást tartott nekünk a római életéről és élményeiről. Elsőként bemutatta nekünk a Pápai Magyar Intézet épületét, azt a helyet, ahol római éveiben lakik, valamint képeket is vetített róla egy képzeletünket is megmozgató élménybeszámoló keretében.

Majd rátért a Szent Ágoston Patrisztikus Intézetre, ahol a tanulmányait folytatja. Itt külön is kiemelte, hogy a megélt hit ebben az intézményben szinte kézzel tapintható, mert a professzorok arról beszélnek, azt tanítják, amit hisznek is, aminek az igazságáról személyesen is meg vannak győződve.

A Rómában tanuló magyar papok életéről – ideértve saját magát is – rengeteg személyes élményt mondott el, többek között mesélt arról, amikor ő öltözött be Mikulásnak, hogy ajándékot adjon a gyerekeknek. Beszélt arról is, hogy magyar papok nem csak tanulmányi céllal vannak az Örök Városban, hanem egy páran a katedra másik oldalán állnak, és ők tanítják a világ minden részéről érkező hallgatóikat – civileket, kispapokat, papokat, és szerzeteseket is.

Végül mesélt nekünk a kirándulásaikról is, arról, hogy mennyi megdöbbentően szép helyre juthattak el - és ezekben az élményeiben mi is részt vehettünk, Krisztián atya képei révén. Az előadás végén lehetőségünk nyílt kérdezni is, amire Krisztián atya igyekezett szemléletesen, élménydúsan válaszolni is. Krisztián atya, hálásan köszönjük ezt a szép előadást!


Beszámoló és fotó: Kaszás Csaba Richárd káplán

(A képekre kattintva teljes méretben nyílnak meg.)