Hírarchívum


Dr. Gyürki László hangoskönyvei

Gyürki László atya szeretettel felajánlotta honlapunk számára a Karácsony és Húsvét a Szentföldön, Szent Pál útjain, Magyar zarándokok és emlékek a Szentföldön és Zarándoklat Szíriába, a kereszténység bölcsőjéhez című hangoskönyveinek hanganyagát. A hangoskönyvek a Gondolatok menüpont alatt, ill. ide kattintva érhetők el. Szintén a Gondolatok menüpontban találhatjuk Arcok és sorsok címmel a Magyar Katolikus Rádió Gyürki atyával készített riportjait. A beszélgetések témái: A magyar Teréz anya (Ódor Teréz nővér élete), Batthyány Ödön (Boldog Batthyány-Strattmann László 21 évesen elhunyt legidősebb fia) és Mindszenty József (Találkozások, személyes emlékek). A Templomok menüpont alatt a Kórházkápolna lapján pedig a kápolna építéséről és kifestéséről beszélget Soós Viktorral.

Elsőáldozók befogadása és felkészülési menetrendje

2018 november 11-én egyházmegyénk védőszentje, Szent Márton püspök főünnepén, a délelőtti szentmise keretében megtörtént plébániatemplomunkban az elsőáldozók ünnepélyes befogadása. A leendő elsőáldozók felkészülési menetrendjét a Programok menüpontban, ill. ide kattintva olvashatják. (A programok menüpontban megtalálható a bérmálási előkészület tervezett menetrendje is.)

Megjelent egyházmegyénk havilapja, a Martinus 2018. novemberi száma

Többek között arról is olvashatunk benne, hogy nemrég került a boltokba Pete Polgár Máté atya első könyve A lelkész lánya. A cikk írói a mű keletkezéséről, hátteréről, az írás szerepéről beszélgettek a szerzővel. Szemezgetés a tartalomból.

Coreth Mária Teréziára emlékeztek Körmenden

Körmenden a Bartók lakótelepi ódova névadójára emlékeztek 2018. október 25-én. Dr. Gyürki László pápai prelátus, nyugalmazott plébános tartott előadást a Szegények Orvosa felesége Coreth Mária Terézia életéről. Az előadás szövegét ide kattintva olvashatják.

Ó- és Újszövetségi Szentírás

Elérhető honlapunkon a Káldi-Neovulgáta Biblia Pdf formátumban. A Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat kiadványa alapján készült Gyürki László Bibliaolvasó naptárával kiegészítve. Ide kattintva elolvasható vagy jobb gombbal letölthető. A Szent Jeromos Társulat engedélyével. Forrás: https://www.martinus.hu/lelkiseg/biblia